Eunet

Paraolimpijac dupli ponos Šumadije


Ovo se zaista retko događa a posebna draž je u tome što su tako odlučili internet glasovi sugrađana posredstvom zvaničnog sajta grada Kragujevca.

Počev od 2011. kada je i PAK „Junior“ bio dobitnik ovog specijalnog priznanja, grad Kragujevac već treći put tradicionalno krajem svake kalendarske godine najuspešnijim pojedincima i sportskim kolektivima dodeljuje ovo priznanje za postignuća u odlazećoj godini.

Pošto je 2013. za Junior bila u pravom smislu godina tranzicije, izostali su sportski rezultati ali je drugu godinu zaredom generalni sekretar PAK „Junior“ Goran Nikolić bio član komisije za dodelu ovog prestižnog priznanja.

Komisijom je predsedavao pomoćnik gradonačelnika za sport Jovan Pavlović Bojadžić a pored sportskih radnika u njen rad su bili uključeni sportski novinari i predstavnik univerzitetskog sporta.

Priznanja su dodeljena u 13 kategorija a jedna od onih u kojoj nije bilo nikakve dileme je paraolimpijski sport.

Član kragujevačkog streljačkog Kluba „Čika Mata“ i paraolimpijski reprezentativac Srbije u ovoj disciplini Dragan Ristić ove godine se okitio evropskim i svetskim zlatom postigavši apsolutni rekord i bez konkurencije jednoglasnom odlukom dobio ovo priznanje što naravno nikoga nije iznenadilo.

Iznenadilo je to, što je u internet glasanju za izbor najpopularniju sportiskinju i sportistu godine proglašen za najpopularnijeg sportistu 2013. u gradu Kragujevcu.

Ako se ima u vidu činjenica da ovaj način glasanja uglavnom praktikuju tinejdžeri birajući najčešće sportiste po atraktivnom izgledu i ličnim simpatijama, onda ne iznenađuje što je Draganov izbor ostavio veoma jak utisak na sve prisutne u „Plavoj Sali“ hotela „Šumarice“ koji su ga pozdravili snažnim aplauzom nakon saopštenja rezultata i uručivanja drugog priznanja.

Nesumnjivo je da je uključivanjem OSI u aktivan društveni život, dakle politički, sportski, kulturni i u sve organe odlučivanja gde mogu neposredno ukazati na svoje probleme ali i predstaviti javnosti svoje potencijale grad Kragujevac na najbolji način izvršio senzibilizaciju javnosti, čemu su svakako veliki doprinos dali lokalni mediji i dopisništva.

Između ostalih, priznanje za doprinos unapređenju sporta dobio je i novi ministar omladine i sporta Vanja udovičić koji je iz kapice VK „Radnički“ otišao na ministarsku dužnost.

Opširnije o ovom događaju možete se informisati na zvaničnom sajtu grada Kragujevca www.kragujevac.rs


Kragujevac, 17.12.2013.
Paraolimpijac dupli ponos Šumadije
Eunet